Tja en dan is het opeens zover! Dan sta je op Schiphol en gaat het eerste werkbezoek bijna beginnen. Toch wel heel erg spannend!
Maar goed, werd in Mombasa goed op gevangen door Peter en Peter en het Doingoood house voelde als thuis komen.
Er zijn een heleboel vrijwilligers aanwezig, dus dat is gezellig! Leuk weer om hun enthousiaste verhalen te horen!

Maandag was een dag van acclimatiseren, regelen van een nieuw keniaans nummer, geld proberen te krijgen uit een muur en het maken van de eerste afspraken. Gelukkig liep het laatste erg gesmeerd! En dat is dan toch het belangrijkste van mijn huidige trip!

Vandaag dus al twee afspraken gehad, een met een engelse organisatie, die onder andere erg actief is in Shimoni. Zij kunnen mij dus goed voorlichten en voorstellen aan lokale mensen. Echt super hoe goed dat liep en wat een wonder dat je zo iemand dan op het juiste moment mag ontmoeten!
Daarna op bezoek geweest bij Happy Rock. Een weeshuis gerund door een nederlandse vrouw en haar keniaanse man. Alleen de tocht ernaartoe is voor mij al een avontuur. Echt geweldig, gebruik gemaakt van een matatu, de ferry, een motor en een tuktuk. Vooral achterop de motor is met dit hete weer geen straf!
Een goed beeld gekregen van Happy Rock en fijn bijgepraat en informatie uitgewisseld met Nel en haar personeel. En natuurlijk direct een kleine spruit op schoot gehad!

Het voelt alsof ik op de goede weg zit!
Morgen vertrek ik richting bij mijn keniaanse Mama, kan niet wachten! Heb mijn favoriete maaltijd van haar alweer besteld, chapati met kokosbonen!
En ga natuurlijk langs bij Blessed Camp, ben erg benieuwd hoe al doe kids gegroeid zijn! Ben helemaal opgewonden, hoop dat ik mijn tranen kan beheersen als ik ze weer knuffel, want vrouwen die huilen is niet echt een gewoonte hier!
Donderdag hoop ik verder te reizen naar Shimoni en daar met de lokale bevolking en de veldwerkers van GVI oppad te kunnen.

Dit was het weer even voor nu, jullie merken dat het inspirend is om hier te zijn en dat ik weer een mooie mensen heb ontmoet.

Kwa heri

Roosmarijn
Waarschijnlijk heb ik de komende tijd geen internet in de buurt, maar hoop jullie snel meer te kunnen vertellen!