Sinds 2014 ondersteunt Stichting WaridiHome kinderen uit het Home Care Programma die na  de basisschool door willen leren op de middelbare school.
Drie meiden zijn begonnen op Ngozi girls Highschool, ze zijn begonnen aan een vierjarige opleiding. Ngozi girls Highschool is een boardingschool. Dit betekent dat de meiden hier ook ’s nachts verblijven. Drie keer per jaar hebben ze vakantie en kunnen ze terug naar hun familie.

DSC04185

Daarnaast zijn er drie leerlingen begonnen op Mrima polytechnic. Zij volgen een twee jarige praktijk opleiding.
Twee leerlingen worden opgeleid tot naaister en één leerling wordt opgeleid tot elektricien. Voor de twee meiden is het niet mogelijk om elke dag op en neer te reizen naar en van school, ze wonen te ver weg. We hebben er daarom voor gekozen om een kamer voor ze te huren. Ze wonen hier onder toezicht van een lerares van de school.

Andrew   gracie   mwanasiti

In 2015 hebben we het programma uitgebreid, zodat nu ook 5 jongens de mogelijkheid krijgen om naar Msambweni Secondary school te gaan en 6 jongeren zijn gestart op een zogenaamde polytechnic om een beroep te leren.
In het HomeCare programma zitten momenteel 7 leerlingen in groep 8, volgend jaar groeit het scholarshipprogamma dus met 7 leerlingen. WaridiHome is daarom opzoek naar (bedijfs) sponsoren om deze uitbreiding mogelijk te maken.

De volgende actie hebben we daarom nu uitgezet
sponsoring scholarshipprogramma

Met de ouders/verzorgers en de leerlingen sluiten we een overeenkomst af, we verwachten namelijk wel dat ouders/ verzorgers betrokken zijn bij de opleiding van de leerlingen, door bijvoorbeeld aanwezig te zijn op ouderbijeenkomsten op school. Daarnaast vragen we ook commitment als het gaat om een gedeelte van de schoolkosten. In Kenia begeleid een sociaal werker van KidsCare de leerlingen en zorgt dat alles met de scholen goed geregeld is. In de vakanties organiseert KidsCare bijeenkomsten voor de leerlingen op het KidsCare Centre, zij noemen het een mentorschap programma. Doel van deze bijeenkomsten is om de leerlingen te motiveren voor hun opleiding. Het thema van de eerste bijeenkomst was ‘Towards excellence’.

De kosten voor het scholarshipprogramma bedragen zo’n 350 euro per jaar per leerling. Hiermee wordt schoolgeld betaald, het verblijf op school en de schoolboeken. Het kost WaridiHome dus nog geen 30 euro per maand.

Helpt u of uw bedrijf ons om de droom van deze jongeren mogelijk te maken?

Neem contact met ons op via ons contactformulier of schrijf een mailtje naar [email protected]